Polícia naďalej pátra po Ivete Bartošovej, únos však vylúčila

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 16:14 • 2 min
Polícia naďalej pátra po Ivete Bartošovej, únos však vylúčila

BRATISLAVA - Česká polícia naďalej pátra po nezvestnej speváčke Ivete Bartošovej a jej ctiteľovi Zdeňkovi Macurovi, s ktorým minulý týždeň v stredu odišla z domu. Dvojica sa s najväčšou pravdepodobnosťou nachádza v Taliansku.

slovakia

left justify in out

Polícia však už stiahla Macuru zo zoznamu celoštátne hľadaných osôb, kam sa dostal po tom, čo naňho podal trestné oznámenie Josef Rychtář, ktorého Bartošová opustila. Ten je totiž presvedčený, že Macura speváčku uniesol. Štátny zástupca však túto teóriu nepotvrdil a Macuru zo zoznamu vyradil. Hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová pre portál Blesk.cz ale poprela, že by sa im Macura prihlásil, ako to tvrdil médiám. "Pretože predpokladáme, že je s Ivetou Bartošovou, snažíme sa ich s pomocou zahraničných kolegov nájsť," uviedla Zoulová. 

Macura najnovšie na svojom blogu zverejnil text trestného oznámenia na Rychtářa pre nebezpečné prenasledovanie. Taktiež skritizoval políciu, ktorá podľa neho nekonala dostatočne v prípade údajného domáceho násilia voči Bartošovej. Navrhuje preto školenia, na ktorých by sa policajti lepšie oboznámili s problematikou domáceho násilia. "Ďalej týmto žiadam policajné riaditeľstvo, aby zaviedlo účinné opatrenia a povinne zaviedlo každý rok školenie pre všetkých príslušníkov polície, aby si pripomínali zákernosť trestného činu domáceho násilia a nebezpečného prenasledovania," napísal Macura, podľa ktorého sa Bartošová bojí polície a predovšetkým Rychtářa. Macura v minulosti verejne vyhlasoval, že si chce Bartošovú vziať a niekoľkokrát ju navštívil u nej doma. Minulý týždeň však vyhlásil, že Bartošová chcela odísť. "Keď už nepomohla ani polícia, tak sa Iveta obrátila na mňa a ja som ju odviezol. Má rôzne zranenia na hlave. V tejto republike sa bojí doktorov, má z týchto vecí fóbiu a tak si želala odísť preč," uviedol. 

Iveta Bartošová začala so ženatým Josefom Rychtářom chodiť po tom, ako stroskotal jej vzťah s talianskym priateľom Domenicom Martuccim. Predtým bola vydatá za Jiřího Pomejeho, s ktorým sa rozviedla v októbri 2010. Speváčka má 16-ročného syna Artura, ktorý je od septembra 2011 natrvalo zverený do opatery jeho otca Ladislava Štaidla. Dôvodom je fakt, že rodáčka z Čeladnej sa o syna nedokázala starať. Josefa Rychtářa v máji súd uznal vinným z ublíženia na zdraví exmanželky Dariny Novej, ktorá po jeho útoku z augusta 2012 zostala v bezvedomí. Dostal podmienečný trest 10 mesiacov s ročným odkladom. Okrem toho musí exmanželke zaplatiť niekoľko tisíc českých korún ako odškodné. S Bartošovou žije takmer dva roky a rozviedol sa práve kvôli nej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies