Polícia na ostrove Lesbos použila obušky, aby rozohnala migrantov

NETKY.SK • 6 September 2015, 12:22 • 2 min
Polícia na ostrove Lesbos použila obušky, aby rozohnala migrantov

ATÉNY - Polícia na gréckom ostrove Lesbos v sobotu večer zabránila približne 500 migrantom v nalodení sa na palubu trajektu Tera Jet smerujúceho do prístavu Pireus neďaleko Atén, pričom pri zásahu proti nim použila aj obušky.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA.

 

Polícia uviedla, že migranti nemali doklady potrebné na to, aby mohli opustiť Lesbos plavidlom, na ktorého palube sa už v tom čase nachádzalo 1700 ľudí. Niektorí z nich pri stretoch s príslušníkmi polície utrpeli aj zranenia.

 

Ostrov Lesbos ležiaci vo východnej časti Egejského mora predstavuje hlavnú bránu do Európy pre desaťtisíce migrantov, utekajúcich z vojnou zasiahnutých krajín, najmä zo Sýrie.

 

Trajekt, na ktorého palube bude približne 2500 osôb, by mal z ostrova Lesbos do Pirea vyplávať dnes večer, uviedol príslušník miestnej pobrežnej stráže.

 

Stovky migratov v súčasnosti prespávajú na uliciach lesboskej metropole Mytilini, kam sa po svojej nebezpečnej ceste cez Turecko dopravili z najrôznejších miest.

 

Spomedzi desaťtisícov utečencov, ktorí denne prichádzajú do Grécka, ich požiada o azyl v tejto krajine len veľmi málo. Takmer všetci pokračujú ďalej na sever cez balkánske krajiny Macedónsko a Srbsko, dúfajúc, že sa následne dostanú až do schengenského priestoru v Maďarsku a o azyl budú môcť napokon požiadať v niektorej z bohatších západoeurópskych krajín, napríklad v Nemecku.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona