Polícia na Novom Zélande stále mlčí o tom, či mal zastrelený Slovák Dávid zbraň

NETKY.SK • 6 August 2015, 13:12 • 2 min
Polícia na Novom Zélande stále mlčí o tom, či mal zastrelený Slovák Dávid zbraň

AUCKLAND - Otázka, či 21-ročný Slovák Dávid Červeň, zastrelený 2. augusta v novozélandskom meste Auckland políciou, bol ozbrojený, je stále nezodpovedná. Tamojšia polícia v stredu oznámila, že ukončila obhliadku Myers Parku v centre Aucklandu, kde Slovák po napätom vyjednávaní s policajtmi zomrel.

slovakia

left justify in out

Mladík z Dolného Kubína polícii v parku povedal, že má strelnú zbraň, a neskôr, keď sa k policajtom blížil, dvaja z nich naňho vystrelili. Dávid Červeň zraneniam na mieste podľahol, pripomenul v stredu novozélandský spravodajský server Stuff.co.nz.

 

 

 

Od tragickej udalosti v nedeľu večer aucklandská polícia odmietala povedať, či Dávid Červeň mal alebo nemal zbraň, a tvrdila, že najprv musí ukončiť dôkladnú obhliadku miesta činu.

 

Superintendant Richard Chambers v stredu vyhlásil, že napriek tomu, že obhliadka miesta už bola ukončená, ďalšie informácie nezverejnia "z operačných dôvodov a preto, aby sa nenarušoval priebeh vyšetrovania".

 

"Musíme ešte ukončiť vypočúvanie kľúčových svedkov a dúfam, že po jeho ukončení už budeme môcť oznámiť ďalšie informácie," dodal aucklandský superintendant.

 

 

 

Pred smrťou polícia pátrala po Dávidovi Červeň v súvislosti s tromi ozbrojenými lúpežami v mliekarňach a obchodoch s tvrdým alkoholom v oblasti Aucklandu.

 

Polícia sa mu dostala na stopu po tom, čo pri lúpeži v jednom z obchodov nechal pas, napísal Stuff.co.nz.

 

Polícia oznámila, že do Myers Parku zavolal jej príslušníkov sám Dávid Červeň telefonicky v nedeľu o 19.23 h. Vyslaným neozbrojeným policajtom povedal, že má zbraň, preto privolali ozbrojených kolegov. Podľa polície sa pokúsili s mužom vyjednávať, no neúspešne, a vystrelili naňho okolo 19.45 h, keď "dal najavo", že sa chystá použiť zbraň. Zomrel na mieste.

 

Dávid Červeň bol úspešný, uznávaný kickboxer, ale po zranení kolena a následnej operácii sa športovej kariéry musel vzdať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies