Polícia má podozrivého zo streľby na okresného prokurátora

NETKY.SK • 24 Január 2014, 14:51 • 2 min
Polícia má podozrivého zo streľby na okresného prokurátora

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia chytila podozrivého zo streľby na okresného prokurátora z Veľkého Krtíša.

slovakia

left justify in out

"Vykonávajú sa procesné úkony, súčasťou ktorých je aj vypočúvanie zadržanej podozrivej osoby," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. Dodala, že bližšie informácie k prípadu nebudú poskytovať. Portál denníka Nový Čas - čas.sk dnes napísal, že okresný prokurátor vo Veľkom Krtíši je v nemocnici s postreleným členkom.

Podľa portálu sa vo štvrtok večer v blízkosti obce Seľany v okrese Veľký Krtíš ozvala streľba. Záchranárov privolali k mužovi, ktorý mal strelné poranenie členka. Sanitkou ho previezli do nemocnice. "Videl som na mieste niekoľko áut - modrú Škodu Fabia, Škodu Superb a blikajúce policajné auto. Čo sa tam stalo, o tom policajti nechceli povedať ani slovo," povedal portálu muž, ktorý prechádzal okolo miesta incidentu. Čas.sk zistil, že postreleným je okresný prokurátor vo Veľkom Krtíši. Je po operácii a jeho stav je stabilizovaný. V nemocnici prokurátora podľa portálu stráži polícia. 

Vlani v decembri pred panelákom, kde okresný prokurátor býva, niekto zabodol do strechy jeho auta čakan. Čas.sk pripomína, že na porisku bol odkaz: „Boh odpúšťa, ja nie. Odstúp". Išlo už o druhý útok na majetok prokurátora. Vlani v septembri mu podpálili a zničili neznámi vandali auto. Škodu Fabia combi, ktorá bola zaparkovaná na ulici, niekto polial horľavinou a zapálil. Polícia však hovorí, že tieto útoky nesúvisia so štvrtkovou streľbou. "Chceme zdôrazniť, že predchádzajúce útoky na majetok prokurátora s týmto prípadom absolútne nesúvisia," uviedla Vašková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona