Polícia má dvoch podozrivých z útokov v Bostone

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 11:27 • 2 min
Polícia má dvoch podozrivých z útokov v Bostone

BOSTON - Americké úrady pátrajú v súvislosti s bombovými útokmi v Bostone po dvoch podozrivých. Vo štvrtok to uviedla TV stanica CNN. Podozrivých sa podarilo odhaliť pomocou záberov z kamier a fotoaparátov a záznamov televízií.

slovakia

left justify in out

Obaja muži, ktorých polícia zatiaľ neidentifikovala, sa pohybujú v blízkosti miesta nešťastia tesne pred výbuchmi. Ich fotografie distribuovali bezpečnostným orgánom, no nezverejnili. Jeden z nich má na sebe čierny ruksak, druhý má bielu šiltovku s nápisom a čiernu bundu. Podľa guvernéra štátu Massachusetts Devala Patricka vyšetrovatelia urobili od pondelka veľký pokrok, verejnosť však vyzval k trpezlivosti. "Zo skúseností viem, že to chvíľu potrvá. Každú hodinu sme však bližšie," vyhlásil. Vyšetrovatelia stále nevedia, či útok pripísať domácim teroristom, alebo či bol zorganizovaný zo zahraničia.

Federálny úrad vyšetrovania (FBI) zverejnil viac informácií o bombách, ktoré v pondelok na maratóne v Bostone zabili troch ľudí a asi 180 zranili. Bomby podľa úradu vybuchli 12 sekúnd po sebe. V prvom prípade bola výbušnina umiestnená v tlakovom hrnci spolu s klincami a kovovými šrapnelmi, aby spôsobila čo najviac škody. Celé zariadenie bolo skryté v ruksaku. Druhá nálož bola s najväčšou pravdepodobnosťou umiestnená v kovovom kontajneri, nevie sa však, či tiež išlo o tlakový hrniec. Vyšetrovatelia pozbierali na mieste výbuchov stovky kúskov a trosiek a experti sa pokúsia nálože zrekonštruovať. 

Miesto výbuchov navštívi vo štvrtok prezident Barack Obama aj s manželkou Michelle. V Katedrále svätého kríža sa zúčastní na zádušnej omši za obete a prihovorí sa pozostalým.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies