Polícia má ďalších dvoch podozrivých v kauze hromadného znásilnenia

NETKY.SK • 25 August 2013, 12:30 • 2 min
Polícia má ďalších dvoch podozrivých v kauze hromadného znásilnenia

NAÍ DILLÍ - Mladá žena viackrát povedala vyšetrujúcim orgánom, že muži jej vzali fotoaparát a vyhrážali sa jej, aby o ich trestnom čine nikomu nehovorila.

slovakia

left justify in out

Indická polícia už chytila a dala do väzby štyroch z piatich osôb podozrivých z hromadného znásilnia fotoreportérky, ktoré sa stalo vo štvrtok v meste Bombaj.

Dvadsaťtriročná obeť sa úspešne uzdravuje v nemocnici a médiám povedala, že sa už nevie dočkať, kedy sa vráti do práce. "Znásilnenie nie je koniec života," citoval mladú ženu denník Times of India.

Dvom podozrivým, dolapeným v noci nadnes, i ďalším dvom, chyteným predtým, hrozí potrestanie podľa nového prísneho zákona, ktoré hornú hranicu väzby za znásilnenie stanovuje na 20 rokov, konštatuje agentúra AP.

Fotoreportérku napadli vo štvrtok, keď fotografovala opustenú textilnú továreň. Opakovane ju znásilnili, zatiaľ čo jej mužského kolegu zviazali a zbili.

Mladá žena viackrát povedala vyšetrujúcim orgánom, že muži jej vzali fotoaparát a vyhrážali sa jej, aby o ich trestnom čine nikomu nehovorila. Potom ich oboch nechali na železničných koľajach a odišli.

Polícia dnes uviedla, že pátra po poslednom z pätice podozrivých z tohto trestného činu, ktorý znovu vyvolal rozhorčenie a pobúrenie verejnosti. Tá bola vlani v decembri šokovaná a zhrozená hromadným znásilnením študentky v hlavnom indickom meste Naí Dillí, ktoré sa skončilo jej smrťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies