Polícia je podľa Kovaříka pripravená, čaká sa však na rozhodnutie epidemiológov

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 14:31 • 2 min
Polícia je podľa Kovaříka pripravená, čaká sa však na rozhodnutie epidemiológov

BRATISLAVA - Policajný prezident Peter Kovařík tvrdí, že má COVID automat na hraniciach pripravený a čaká len na rozhodnutie epidemiológov na ústrednom krízovom štábe.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes pred zasadnutím krízového štábu. Kovařík povedal, že polícia je pripravená tak, že má stanovené, koľko hodín sa na ktorých hraničných prechodoch bude strážiť. Všetko to podľa neho súvisí od toho, v akej farbe sa daný hraničný prechod bude nachádzať.

 

img

 

Prečítajte si: Vodiči sa dnes zdržia na hraničnom priechode Čunovo - Rajka. Polícia ohlásila intenzívne kontroly

 

„Máme to pripravené vo variantach od najmenšieho kontrolného mechanizmu, až po najprísnejší, kde sa bude strážiť 14 hodín denne sedem dní v týždni,“ povedal a dodal, že všetko to bude závisieť od epidemickej situácie. „Teraz sme v zelenom pásme, čiže kontroly sú päť hodín cez deň a tri hodiny v noci. Dve hodiny denne kontrolujeme každé jedno auto,“ povedal Kovařík.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Ministerstvo obrany prisľúbilo pomoc s kontrolou na hraniciach

Podľa neho je problematické zistiť, odkiaľ cestujúci pred prekročením slovenských hraníc prišli. „Reálne sa môžeme opýtať osoby, odkiaľ ide, ale nemáme dáta v takom režime, aby sme dokázali vidieť, že v čase keď osoba prekračuje a deklaruje, že prichádza z nejakého členského štátu, či medzitým neprišla z inej krajiny,“ povedal. Dúfa, že dnešné rokovanie pomôže tieto pravidlá nastaviť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona