Polícia informovala o falošných bombách

NETKY.SK • 17 Jún 2022, 08:55 • 2 min
Polícia informovala o falošných bombách

PRIŠTINA – Polícia v Kosove v noci na piatok oznámila, že niekoľko škôl v oblastiach na severe krajiny, v ktorých žijú najmä etnickí Srbi, dostalo hlásenia o bombách. Tieto oznamy sa však neskôr ukázali ako falošné, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Neznámi páchatelia nahlásili prostredníctvom telefónu či elektronickej komunikácie výbušniny na približne 30 lokalitách vrátane letiska v hlavnom kosovskom meste Priština. Polícia informovala, že ľudí z ohrozených oblastí evakuovala a na miesta boli vyslané odmínovacie jednotky.

 

img

 

Všetky hlásenia sa však ukázali ako falošné. Podobné nepravdivé hlásenia o výbušninách prerušili v máji dopravu i v srbskom hlavnom meste Belehrad. Kosovo vyhlásilo nezávislosť od Srbska v roku 2008. Väčšina západných štátov ho uznala ako nezávislú krajinu, Slovensko však medzi nimi nie je.

 

Možno vás zaujme: Horskí záchranári zasahovali v oblasti Jastrabej veže



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies