Polícia hľadá ukradnuté obrazy od Štefana Bubána v hodnote 50 do 100-tisíc eur

NETKY.SK • 25 November 2014, 13:26 • 2 min
Polícia hľadá ukradnuté obrazy od Štefana Bubána v hodnote 50 do 100-tisíc eur

BRATISLAVA/TREBIŠOV - Z bývalej budovy kultúrneho domu v obci Zemplínske Hradište v Trebišovskom okrese zmizlo päť cenných obrazov.

slovakia

left justify in out

Odhadovaná hodnota diel s tematikou kolektivizácie dediny od Štefana Bubána je od 50- do 100-tisíc eur. Obrazy boli vyhotovené v roku 1972. Je na nich vyobrazený Hraničný kameň bielej farby, kultúrny dom v pozadí s dedinou Zemplínske Hradište, žatva so štyrmi kombajnmi, pomník Dukla a žena na poli s kravským povozom s dedinou v pozadí. Ukradli ich v presne nezistenom čase 13. až 14. novembra. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, drevené rámy z nich objavili 16. novembra na poli za miestnym poľnohospodárskym družstvom. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť pri vyšetrovaní, možno oznámiť na linke 158 alebo ktoromkoľvek policajnom oddelení. Trestná sadzba za takúto krádež je tri až desať rokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona