Polícia hľadá riešenie pre bezohľadné arabské deti, pokuty dostávajú zvyčajne len Piešťanci

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 15:18 • 2 min
Polícia hľadá riešenie pre bezohľadné arabské deti, pokuty dostávajú zvyčajne len Piešťanci

PIEŠŤANY – Mestská polícia v Piešťanoch bude v spolupráci s mestským úradom hľadať riešenie, ako si poradiť s deťmi cudzincov, ktoré sa bezohľadne bicyklujú po pešej zóne. Poslanci mestského zastupiteľstva sa obávajú, že problém z minulého roka sa v lete do centra kúpeľného mesta vráti spolu s cudzincami.

slovakia

left justify in out

"Deti rodičov z arabských krajín sa vlani po pešej zóne bicyklovali bez ohľadu na zákaz, chodcov, aj policajné hliadky. Boli si vedomé toho, že vzhľadom na vek sa im nič nemôže stať," mestská polícia podľa zástupcu náčelníka Petra Gogola v tomto prípade robila, čo mohla. "Na pešej zóne bola nonstop hliadka.

 

Vytlačili sme letáky v arabčine a angličtine o zákaze bicyklovania na pešej zóne,“ povedal Gogol. Letáky budú k dispozícii aj v tomto roku. Komunikácia s arabskými deťmi je podľa neho zložitá. Keďže ide o maloletých, možnosť postihu je v ich prípade veľmi obmedzená. Ak je nejaký problém, ich rodičia sa k deťom nehlásia.

 

Okrem toho situáciu komplikuje jazyková bariéra, arabské deti sa často tvária, že anglický jazyk neovládajú a dožadujú sa arabského jazyka. Poslanec Juraj Brna v tejto súvislosti poukázal na to, že pokutu za bicyklovanie na pešej zóne tak dostávajú zvyčajne len Piešťanci.


Mestská polícia v Piešťanoch riešila v minulom roku v celom meste 3 603 priestupkov. Na Winterovej ulici, ktorá je pešou zónou, policajti zaznamenali 355 priestupkov. Z nich len necelú polovicu riešili pokutou, väčšiu časť vybavili pokarhaním.


Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch chce mať návrh riešenia situácie s bicyklovaním na pešej zóne k dispozícii na májovom rokovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona