Polícia eviduje vyše tristo priestupkov parkovania áut na cyklotrasách

NETKY.SK • 16 December 2017, 12:36 • 2 min
Polícia eviduje vyše tristo priestupkov parkovania áut na cyklotrasách

BRATISLAVA – Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy eviduje počas jedného roka približne 369 priestupkov, keď motoristi parkujú na cestách pre cyklistov.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala Barbora Krajčovičová z bratislavskej mestskej polície s tým, že za tento priestupok hrozí motoristovi pokuta do výšky päťdesiat eur. Ako upozorňuje, cyklistické cesty sú na to, aby cyklistom umožňovali bezpečný prejazd po komunikáciách. „Najhoršia situácia je na Štúrovej ulici, Dunajskej ulici a na Námestí Franza Liszta,“ spomenula Krajčovičová. V prípade podozrenia z priestupku môžu ľudia kontaktovať mestskú políciu na linke 159.

V hlavnom meste SR Bratislave sú napríklad cyklotrasy Košická, Viedenská, Pribinova, Štúrova, Špitálska, Banskobystrická, Prokopa Veľkého, Dunajská, Ružinovská i Trenčianska. S budovaním cyklotrás chce bratislavský magistrát pokračovať aj v novom roku, budovať chcú trasy Starohájska, Hodžovo námestie, Mlynská dolina – Lesopark, úsek Patrónka – Lesopark a zaoberať sa chcú aj cyklotrasou Trnavská – Bajkalská.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona