Polícia dohliadne na verejný poriadok počas komunálnych volieb

NETKY.SK • 13 November 2014, 13:54 • 2 min
Polícia dohliadne na verejný poriadok počas komunálnych volieb

BRATISLAVA - Polícia zvýši dohľad počas nasledujúceho víkendu, počas ktorého sa budú konať komunálne voľby. Boli prijaté potrebné bezpečnostné opatrenia, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku.

slovakia

left justify in out

Policajné hliadky budú venovať zvýšenú pozornosť volebným objektom, sídlam okrskových, miestnych, mestských a obvodných volebných komisií a sídlu Ústrednej volebnej komisie.
     

V mestách a obciach budú dohliadať na verejný poriadok nielen motorizované, ale aj pešie policajné hliadky. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície. V prípade potreby sú pripravené aj špeciálne policajné útvary a pyrotechnici.
     

Osobitnú pozornosť budú muži zákona venovať okrem iného aj prípadom "kupovania hlasov". Každý prijatý podnet alebo trestné oznámenie pre podozrenie z trestnej činnosti či priestupku bude preverené. "Upozorňujeme občanov, že kto inému násilím alebo hrozbou násilia či ľsťou bráni v ústavnom práve voliť svojho kandidáta vo voľbách, dopúšťa sa trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb. Za takéto konanie, a to aj v prípade, že niekto občana k voľbe určitého kandidáta núti, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky," upozornila Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru.
     

Akékoľvek poznatky, ktoré môžu smerovať k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu komunálnych volieb, je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na známe číslo polície 158.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona