FOTO+VIDEO Polícia dnes konečne objasnila vraždu právnika Ernesta Valka!

NETKY.SK • 11 Október 2017, 11:10 • 2 min
FOTO+VIDEO Polícia dnes konečne objasnila vraždu právnika Ernesta Valka!

BRATISLAVA – Na dnešnej tlačovej konferencii, ktorá sa konala na Generálnej prokuratúre v Bratislave, polícia objasnila vraždu prominentného právnika Ernesta Valka, ktorý sa stal obeťou násilného trestného činu 9. novembra v roku 2010. Na základe dlhoročného vyšetrovania polícia dospela k záveru, že nešlo o nájomnú vraždu, ale o lúpež!

slovakia

left justify in out

 

Podľa informácií, ktoré dnes odzneli, vraždili dve osoby, Jozef R. a Jaroslav K. Na tomto prípade pracovali traja vyšetrovatelia počas 7 rokov. O prípade informovali generálny prokurátor Jaromír Čižnár, namestník GP Peter Šufliarsky a policajný šéf Tibor Gašpar. Šéf polície dokonca popísal, ako sa vražda s najväčšou pravdepodobnosťou stala.

 

Dvaja obvinení sa chceli obohatiť, tak sa rozhodli, že vykradnú právnikov rodinný dom v Limbachu. Lúpež si vopred naplánovali, keďže sa na ňu aj poriadne pripravili. Jozef R. si zaobstaral 9 mm zbraň typu Luger. Lupiči si v osudný deň na Valka počkali. V momente, keď právnik vchádzal do svojho domu, šli za ním. Vtedy Jozef na Valka vystrelil a zasiahol priamo do hrudníka. Guľka, ktorá zasiahla srdce a pľúca mu spôsobila smrteľné zranenie.

 

img

 

Aj napriek tomu, že lupiči boli na všetko „pripravení“, vraždu v pláne nemali. Svedčí o tom aj skutočnosť, že z rodinného domu nezmizli žiadne cennosti. Mužov pravdepodobne zachvátila panika, dom prehľadali len zbežne a rýchlo opustili miesto činu. Zbrane sa zbavili na úteku z miesta činu, neďalekej vodnej nádrže zahodili strelnú zbraň. V utorok konečne došlo k obvineniu dvoch osôb - Jozefa R. z vraždy a ďalších vecí a Jaroslava K. len za zločin lúpeže. Ani jeden z nich nie je momentálne na slobode. Predbežný motív spáchania činu je majetkový, teda išlo o lúpež.

 

 

 

Čižnár vyvrátil akékoľvek teórie, že vražda bola na objednávku a mala politické pozadie. Šufliansky však potvrdil, že vyšetrovatelia na prípade ešte pracujú. Konkrétne na tom, či bolo do vraždy zapletených viacero osôb. Počas vyšetrovania bolo uskutočnených 108 výsluchov svedkov a poškodených, vrátane politikov, 40 prehliadok tela a množstvo ďalších úkonov. 

Valka zastrelili v jeho vile v Limbachu v novembri 2010. Bol usmrtený jedným výstrelom z pištole. Strela vypálená z niekoľkých metrov ho zasiahla do srdca a pľúc.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies