Polícia chytila poľských prevádzačov aj s utečencami

NETKY.SK • 19 November 2014, 13:16 • 2 min
Polícia chytila poľských prevádzačov aj s utečencami

BRATISLAVA - Trom poľským prevádzačom vo veku 25, 35 a 64 rokov, ktorí sa pokúsili previezť šesť utečencov do Nemecka, prekazili plány policajti.

slovakia

left justify in out

V pobytovom tábore vo Veľkokrtíšskom okrese vyzdvihli šesticu žiadateľov o azyl (od 18 do 28 rokov), tí sa počas azylového konania môžu zdržiavať len na našom území. Naložili ich do áut a za prevoz zinkasovali 1 200 dolárov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a riaditeľstva cudzineckej polície z Banskej Bystrice ich chytili v hraničnom úseku medzi Slovenskom a Poľskom medzi obcami Skalité a Zwardoń. Počas akcie zaistili aj mobilné telefóny, SIM karty, doklady, rôznu dokumentáciu a ďalšie dôkazy. Poliaci obvinení z prevádzačstva sú na základe pokynu prokurátora stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest na tri až osem rokov. Utečenci skončili znovu v pobytovom tábore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies