Polícia chytila odsúdeného vraha taxikárok, ktorý ušiel z liečebne

NETKY.SK • 9 Máj 2011, 07:16 • 2 min
Polícia chytila odsúdeného vraha taxikárok, ktorý ušiel z liečebne

Polícia chytila odsúdeného vraha taxikárok, ktorý ušiel z liečebne

slovakia

left justify in out

img

Takzvaný vrah taxikárok z Bodamského jazera, ktorý v sobotu ušiel z psychiatrickej kliniky vo Wieslochu, je opäť v rukách polície.
      Dvadsaťdeväťročného Andreja W. zatkli policajti v noci nadnes v obci Zuzenhausen v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, keď išiel na bicykli po ulici. Oznámil to dnes Krajinský kriminálny úrad v Stuttgarte.
      Vraha spoznala policajná hliadka a po krátkej naháňačke ho zadržala. Podľa polície je muž zranený a pod prísnou ochranou ho ošetrujú na klinike v Heidelbergu.
      Páchateľ ruského pôvodu odsúdený na doživotie ušiel 7. mája z uzavretej psychiatrickej liečebne vo Wieslochu neďaleko Heidelbergu, hoci mal nohy zviazané putami. V nedeľu po ňom pátralo 50 príslušníkov polície za pomoci vrtuľníkov a psov.
      Andreja W. odsúdili na doživotie vo februári. Súd nariadil súčasne umiestnenie v psychiatrickej liečebni z dôvodu jeho zníženej príčetnosti.
      Muž zavraždil vlani v júni v Hagnau 32-ročnú taxikárku. Deň pred týmto činom dobodal a znásilnil v Singene inú 44-ročnú taxikárku. Po štyroch dňoch ho policajti chytili v dome jeho babky v Senftenbergu v spolkovej krajine Brandenbursko.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies