Polícia chytila hľadaného podnikateľa cestou na koncert

NETKY.SK • 29 September 2010, 11:49 • 2 min
Polícia chytila hľadaného podnikateľa cestou na koncert

Polícia chytila hľadaného podnikateľa cestou na koncert

slovakia

left justify in out

img

Na pondelňajší koncert skupiny Guns N'Roses v Prahe asi tak skoro nezabudne český podnikateľ Mlian Vinkler, ktorý sa už štyri roky vyhýbal nástupu na výkon trestu. Päťdesiatročného Vinklera zadržala polícia práve v momente, keď smeroval na koncert do pražskej O2 Arény.
      Milan Vinker v roku 1991 spolu so súčasným najbohatším Čechom Petrom Kellnerom založil Prvý privatizačný fond, ktorý sa neskôr premenoval na PPF investičná spoločnosť. Vinkler si má odsedieť ešte päť rokov zo 7,5-ročného trestu odňatia slobody za daňové a colné podvody pri dovoze liehu. Nástupu do väzenia sa roky systematicky vyhýbal, menil svoju podobu a  falšoval doklady. Ako informovala TV Prima, polícia u Vinklera pri zadržaní našla slovenský občiansky preukaz.
      Samotná PPF sa od Vinklera dôrazne dištancovala. Milan Vinkler bol na začiatku 90. rokov konateľom spoločnosti Wika, ktorá spoluzaložila Prvý privatizačný fond. Fond sa neskôr premenoval na PPF a podiel  spoločnosti Wika bol vyrovnaný v roku 1994. Podľa hovorkyne PPF Dity Fuchsovej sa Vinkler na riadení PPF nikdy nepodieľal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies