Polícia chytila "fantóma", ktorý vykrádal domy v Košiciach

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 11:26 • 2 min
Polícia chytila "fantóma", ktorý vykrádal domy v Košiciach

KOŠICE - Košickí policajti zadržali a obvinili z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody 25-ročného muža z okresu Gelnica. Je podozrivý z odcudzenia vecí z viacerých rodinných domov v Košiciach.

slovakia

left justify in out

"Obvinený je zatiaľ v troch prípadoch, no policajti zhromažďujú dôkazy aj k ďalším skutkom," informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

 

Gelničan sa mal vo februári tohto roka vlámať do dvoch rodinných domov v Košiciach. Z prvého na Roľníckej ulici údajne odcudzil rôzne šperky zo žltého a bieleho kovu, detské a dámske hodinky a rôznu bižutéria. Výšku škody stanovili na 1000 eur.

 

"Na Nitrianskej ulici z rodinného domu ukradol šperky zo žltého kovu, dámske a pánske hodinky, videokameru, bižutériu a koženú tašku s finančnou hotovosťou. Pri krádeži poškodil bránku, vchodové dvere a dvere na terasu. Spôsobil celkovú škodu vo výške 1200 eur," priblížil Szabó ďalší prípad krádeže.

 

Polícia pripisuje spomenutému páchateľovi aj odcudzenie vecí z rodinného domu na ulici Svätého Ladislava v Košiciach, do ktorého sa mal vlámať v marci tohto roka. Z jeho priestorov vtedy zmizla šperkovnica so šperkmi zo žltého kovu a viacero hodiniek. Škodu vyčíslili na viac ako 2000 eur.

 

"Obvinený bol už v minulosti za majetkovú trestnú činnosť odsúdený, je stíhaný väzobne a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody šesť mesiacov až tri roky," uzavrel Szabó.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona