Polícia chytila drogových dílerov priamo pri čine: Vyrábali pervitín!

NETKY.SK • 1 Február 2014, 07:39 • 2 min
Polícia chytila drogových dílerov priamo pri čine: Vyrábali pervitín!

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Policajti z Bánoviec nad Bebravou v spolupráci s policajtmi Národnej protidrogovej jednotky Národnej kriminálnej agentúry zadržali vo štvrtok (30.1.) počas policajnej akcie troch páchateľov (40, 23, 31) priamo pri výrobe tvrdých drog.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Podľa trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej trojicu zadržali príslušníci Policajného pohotovostného útvaru z Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne v jedenej z garáží v Bánovciach nad Bebravou priamo pri výrobe pervitínu. „Pri akcii kriminalisti zaistili komponenty potrebné na výrobu drog a kompletné zariadenie. Látku odoslali na expertízu do Kriminalistického expertízneho ústavu. Experti zistili, že obsahovala metamfetamín, ktorého množstvo zodpovedá 194 až 388 zvyčajne jednorazovým dávkam drogy,“ priblížila Antalová. 

Policajný vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie všetkých troch obvinených. Najstarší z trojice mal o pár dní nastúpiť do výkonu trestu odňatia slobody pre iný trestný čin. Bol v minulosti niekoľkokrát súdne trestaný za majetkovú, násilnú a drogovú trestnú činnosť. Sudca Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou bude rozhodovať v najbližších dňoch o ich väzobnom stíhaní. V prípade preukázania viny obvineným hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

„Podľa policajných štatistik bolo doposiaľ v okrese Bánovce nad Bebravou zrealizovaných 78 prípadov drogovej trestnej činnosti. Vo vyšetrovacej väzbe skončilo 28 páchateľov, ostatní boli stíhaní na slobode. Policajné akcie zamerané na elimináciu drogovej trestnej činnosti v okrese Bánovce nad Bebravou a na území celého Trenčianskeho kraja budú pokračovať aj naďalej,“ uzavrela Antalová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies