Polícia chystá v najbližších dňoch viacero kontrol na cestách

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 13:42 • 2 min
Polícia chystá v najbližších dňoch viacero kontrol na cestách

BRATISLAVA - Polícia chystá v najbližších dňoch viacero celoslovenských kontrol.

slovakia

left justify in out

V sobotu (19. 7.) sa policajti zamerajú na alkohol za volantom, dodržiavanie rýchlosti, ale aj ďalších povinností. "Celoslovenské kontroly s rovnakým zameraním budú aj 1. a 15. augusta," uviedla dnes hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.
     

Od pondelka (21. 7.) do nedele (27. 7.) bude nielen na celom území Slovenska, ale aj v celej Európe, dopravno-bezpečnostná akcia TISPOL. V rámci nej si policajti posvietia na nákladné autá, autobusy a dodržiavanie povinností ich vodičov.
     

Počas niektorých prázdninových týždňov polícia evidovala vlani viac nehôd na cestách. Nehodovosť podľa polície pomáhajú znižovať práve kontroly. "Od 9. júna do 16. júla tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka polícia eviduje o 113 dopravných nehôd menej, počet usmrtených osôb klesol o šesť osôb a počet ľahko a ťažko zranených klesol o 44 osôb," spresnila Baloghová. Počas letnej sezóny tak polícia plánuje viac dopravno-bezpečnostných akcií než v minulom roku. Ešte častejšie ako celoslovenské kontroly polícia chystá akcie v regiónoch, a to podľa aktuálnej dopravno-bezpečnostnej situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies