Polícia chce v zákone zmeniť ustanovenia o objektívnej zodpovednosti vodiča

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 10:52 • 2 min
Polícia chce v zákone zmeniť ustanovenia o objektívnej zodpovednosti vodiča

BRATISLAVA - Objektívna zodpovednosť držiteľa vozidla, parkovanie na chodníku, oprávnenia policajta v súvislosti s nezaplatením mýta - aj tieto veci by sa mohli zmeniť v pripravovanej novele zákona o cestnej premávke.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovalo Prezídium Policajného zboru.

 

"Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky v súčasnosti pripravuje návrh novely zákona o cestnej premávke, ktorý je v legislatívnom štádiu vnútro-rezortného pripomienkového konania," uviedol Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

 

Podľa neho je cieľom navrhovanej novely najmä zmena ustanovení týkajúcich sa objektívnej zodpovednosti držiteľa vozidla, prijatie legislatívnych opatrení súvisiacich s parkovaním na chodníku, prispôsobenie zákona súdnej judikatúre, spresnenie niektorých ustanovení z dôvodu ich zrozumiteľnosti a správneho výkladu, úprava oprávnení policajta v súvislosti s nezaplatením úhrady mýta, spresnenie podmienok na vrátenie vodičského oprávnenia odobratého jeho držiteľovi, ak v priebehu posledných piatich rokoch dvakrát porušil pravidlá cestnej premávky požitím alkoholu alebo inej návykovej látky a úprava a spresnenie podmienok, na základe ktorých sa vykoná zmena držby vozidla.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies