Polícia chce upraviť pravidlá pri prepisovaní áut

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 10:24 • 2 min
Polícia chce upraviť pravidlá pri prepisovaní áut

BRATISLAVA - Polícia chystá zmeny v zákone, ktoré by mali riešiť prepisovanie áut na ľudí bez ich vedomia.

slovakia

left justify in out

"Polícia v súčasnosti pracuje na príprave potrebných legislatívnych zmien a s tým súvisiacich interných predpisov," uviedol pre agentúru SITA Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie policajného prezídia. Poslanec národnej rady a člen Siete Martin Fedor sa v stredu obrátil na ministerstvo vnútra, aby zakročilo proti prepisovaniu áut na ľudí bez ich vedomia. "Množiace sa prípady týchto skutkov nesú znaky organizovanej trestnej činnosti, ktorou sa rôzni priekupníci zbavujú starých nepojazdných vozidiel. Je neprípustné, aby desiatky nevinných ľudí trpeli pre nedokonalosť zákona o cestnej premávke, ktorý pri prepise vozidla z iného okresu nevyžaduje prítomnosť nového majiteľa ani notársky overenú kúpnu zmluvu," vyhlásil Fedor. Polícia tvrdí, že v týchto prípadoch zatiaľ znaky organizovanej trestnej činnosti neobjavili.


Pre spomínané prípady Fedor interpeloval v parlamente ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Poslanec pripomenul, že médiá v poslednom čase viackrát upozornili na rozmáhajúce sa prípady prepisovania motorových vozidiel na nových majiteľov, ktorí o tom nevedeli a „svoje“ auto nikdy nevideli. "Na niektorých ľudí boli takto prepísané aj desiatky aut. Noví vlastníci musia splniť všetky povinnosti majiteľa vozidla, teda uzatvoriť povinné zmluvné poistenie či vykonávať pravidelné emisné a technické kontroly. Za nesplnenie týchto povinností mu hrozia pokuty," doplnil Fedor. "Polícia preveruje skutočnosti týkajúce sa občanov, ktorí si nesplnili svoju povinnosť a neprihlásili vozidlo, odhlásené predchádzajúcim majiteľom. Na základe konkrétne zistených skutočností v jednotlivých prípadoch budú v zmysle zákona prijaté ďalšie opatrenia," dodal Wäldl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies