Polícia chce stíhať Andreja Babiša: Požiadala parlament o jeho vydanie

NETKY.SK • 11 August 2017, 06:17 • 2 min
Polícia chce stíhať Andreja Babiša: Požiadala parlament o jeho vydanie

PRAHA - Česká kriminálna polícia chce stíhať najpopulárnejšieho českého politika, predsedu strany ANO Andreja Babiša, a tiež prvého podpredsedu tejto strany Jaroslava Faltýnka.

slovakia

left justify in out

O ich vydanie už požiadala Poslaneckú snemovňu, dolnú komoru českého parlamentu.

 

Predseda Poslaneckej snemovne Jan Hamáček informoval, že žiadosť už odovzdal parlamentnému mandátovému a imunitnému výboru.

Babišove a Faltýnkove vydanie žiada polícia v súvislosti s kauzou Babišovho sídla Čapí hnízdo, v rámci ktorej už od roku 2015 vyšetruje podozrenia z nelegálneho čerpania európskych dotácií. Babiš mal údajne sídlo, ktoré pôvodne vlastnila jeho firma Agrofert, prepísať na iných vlastníkov, aby naň získal európske dotácie, a po niekoľkých rokoch ho mal prepísať opäť na Agrofert.

Babiš je na dovolenke v Taliansku, no českým médiám poslal stanovisko, podľa ktorého sa vydaniu do rúk polície nebráni. Ako dodal, predpokladá, že jeho parlamentní kolegovia ho imunity zbavia veľmi radi. "Je to dôsledok veľmi dobre premyslenej akcie. Je to posledný zúfalý pokus mojich odporcov, ktorí ma chcú dostať z politiky," napísal Babiš.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies