Polícia bude počas veľkonočných sviatkov dohliadať na bezpečnosť premávky

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 12:58 • 2 min
Polícia bude počas veľkonočných sviatkov dohliadať na bezpečnosť premávky

BRATISLAVA - Polícia každoročne eviduje s blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami zvýšený presun vodičov na cestách.

slovakia

left justify in out

Policajti budú preto podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na hlavných cestných ťahoch. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách, nehodových miestach a nebezpečných úsekoch. Pozornosť budú venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom, cyklistom a motocyklistom.
     

Tak ako každý rok, polícia opäť upozorňuje, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nepatria na cesty. Takíto vodiči môžu spôsobiť nehodu aj tam, kde by tak za iných okolností neurobili. Jazda v opitosti nad jedno promile je trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Takéto prípady budú policajti riešiť nekompromisne. Počas štyroch dní sa budú policajti zameriavať vo zvýšenej miere na kontrolu dodržiavania najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.
     

Počas minuloročných veľkonočných sviatkov (18. - 21.4.2014) sa stalo 132 dopravných nehôd, pri ktorých zomreli tri osoby, osem sa zranilo ťažko a 70 ľahko. Rok pred tým (29.3. - 1.4.2013) došlo k 128 nehodám s dvoma usmrtenými ľuďmi, 12 ťažko a 61 ľahko zranenými osobami.
     

Od začiatku tohto roka do nedele (29.3.) polícia eviduje na území Slovenska 57 vyhasnutých životov na cestách v dôsledku dopravných nehôd, čo je o osem menej ako v minulom roku. Na následky dopravných nehôd doposiaľ doplatilo životom 38 vodičov a spolujazdcov, 17 chodcov, jeden cyklista a jeden motocyklista. Celkovo došlo na slovenských cestách k 2804 dopravným nehodám, o 47 menej ako v rovnakom období za minulý rok.
     

Polícia apeluje na vodičov, ako aj na ostatných účastníkov cestnej premávky, aby sa v preplnených uliciach navzájom rešpektovali, dodržiavali dopravné predpisy a predchádzali tak nešťastiam na cestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona