Polícia bude oddnes kontrolovať vodičov v celom Košickom kraji

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 12:08 • 2 min
Polícia bude oddnes kontrolovať vodičov v celom Košickom kraji

KOŠICE – V snahe zvýšiť bezpečnosť na cestách, znížiť škody na vozidlách a veciach v nich uložených v súvislosti s predveľkonočným obdobím bude polícia od dnes do štvrtka (24. 3.) vykonávať na území kraja preventívne akcie pod názvom Veľkonočný zajko, Auto nie je výklad a Nemotoroví účastníci. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

slovakia

left justify in out

Preventívnu akciu Nemotoroví účastníci budú policajti vykonávať na viacerých priechodoch v jednotlivých mestách. „Policajti sa zamerajú na správanie najmä chodcov pri prechádzaní cez cestu po priechodoch, používanie reflexných a v prípade cyklistov aj ochranných prvkov. V rámci prevencie budú rozdávať nemotorovým účastníkom reflexné prvky a poučia ich o dôležitosti ich požívania,“ priblížil krajský policajný hovorca.

 

Akcia Veľkonočný zajko je podľa policajného hovorcu určená pre deti prvého stupňa vybraných základných škôl, ktoré budú spolu s policajnými hliadkami kontrolovať vodičov. „Zamerajú sa na kontrolu povinnej výbavy motorového vozidla, používanie bezpečnostných pásov, kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok, či na technický stav vozidla," vysvetlil Szabó a dodal, že deti budú vodičom rozdávať veľkonočné obrázky alebo ich karhať za priestupok. Táto preventívna akcia sa uskutoční v stredu v čase od 10.00 do 11.00 h na šiestich stanovištiach v kraji.

 

Aby sa znížil počet vlámaní do motorových vozidiel, policajti na parkoviskách obchodných centier v Košickom kraji budú kontrolovať autá. Ak sú v motorovom vozidle na parkovisku veci, ktoré by mohli narušiť jeho bezpečnosť, napr. odložená kabelka, mobil či iná cennosť, policajti pri ňom zvýšia pozornosť. Zároveň letáčikom „Auto nie je výklad“, ktorý buď založia za stierač, alebo odovzdajú vodičom, upozornia na chybu, ktorá narušuje bezpečnosť vozidiel, uviedol Szabó.

 

Upozornil tiež, že za prvé dva mesiace tohto roka došlo spolu k dopravným nehodám troch cyklistov a 21 chodcov. Z toho boli dve osoby usmrtené, deväť bolo ťažko a 13 ľahko zranených. "Polícia upozorňuje občanov, aby si chránili svoj život, zdravie a majetok a nepodceňovali žiadne situácie, ktorých následkom by mohlo dôjsť k ich ohrozeniu," dodal krajský policajný hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona