Polícia bude informovať médiá o kontrolách na cestách

NETKY.SK • 28 September 2010, 13:06 • 2 min
Polícia bude informovať médiá o kontrolách na cestách

Polícia bude informovať médiá o kontrolách na cestách

slovakia

left justify in out

img

Policajti, ktorí budú robiť kontroly cestnej premávky, budú vždy robiť túto činnosť tak, aby boli viditeľní, aby bolo zjavné, že merajú rýchlosť a kontrolujú plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky. „Tieto činnosti budú vykonávať vždy len na tých miestach, ktoré budú hĺbkovými analýzami vyhodnotené ako rizikové miesta, miesta častých dopravných nehôd, miesta, kde sa vo zvýšenej miere a frekvencii pohybujú deti, chodci, dôchodcovia alebo osoby, ktoré majú sťažený pohyb,“ vyhlásil policajný prezident Jaroslav Spišiak na tlačovej besede a dodal, že aj tam, kde je to podľa operatívnych informácií nevyhnutné.

V prípade, že sa zmení dopravné značenie, napríklad informujúce o jednosmernej ceste, policajti budú kontrolovať pred značkou, nie za značkou. Od stredy bude zároveň polícia dopredu médiá informovať kde, kedy a ktorými autami (typ a farba) bude robiť kontroly na cestách. Dôvodom je to, že používa napríklad na meranie rýchlosti aj také autá, ktoré nie sú označené policajnými symbolmi. „Aby sme neboli podozrievaní, že využívame takéto vozidlá na skryté šikanovanie vodičov," vysvetlil Spišiak.

Policajti, ktorí by nariadenia porušili, budú trestaní, môžu byť aj personálne riešení. Spišiak vyzýva verejnosť, ak zistí porušovanie týchto nariadení zo strany policajtov, aby to zdokumentovala fotkou a nahlásila polícii.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona