Polícia bude dôsledne kontrolovať nosenie rúšok aj vonku

NETKY.SK • 16 Október 2020, 08:38 • 2 min
Polícia bude dôsledne kontrolovať nosenie rúšok aj vonku

BRATISLAVA – Nosenie rúšok v exteriéri a dodržiavanie všetkých opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) budú policajti dôsledne kontrolovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo svojom profile na sociálnej sieti polícia upozorňuje, že od dnešného dňa sú rúška povinné nielen v budovách alebo v prostriedkoch verejnej dopravy, ale aj vonku na verejnosti.

 

Na prekrytie horných dýchacích ciest, teda nosa a úst je možné použiť aj respirátor bez výdychového ventilu, šál či šatku.

Opatrenie ÚVZ má niekoľko výnimiek, kto a kde rúško mať nemusí. Ide o deti do šesť rokov, pričom od troch rokov rúško hygienici výrazne odporúčajú.

 

img

 

Rúško nemusia mať ani osoby v exteriéroch s výnimkou zastavaného územia obce, pokiaľ sú od ostatných osôb, s ktorými nežijú v jednej domácnosti, vzdialené viac ako päť metrov.

 

Ďalej osoby so závažnými poruchami autistického spektra, žiaci so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, osoby pri výkone športu, fotografované osoby počas fotografovania, nevesty a ženísi pri sobáši.

 

Rúško tiež nemusia mať výkonní umelci pri podávaní umeleckého výkonu a účinkujúci pri nakrúcaní dokumentárneho filmu, tlmočníci do posunkovej reči v rámci výkonu povolania a tiež zamestnanec, ktorý sa nachádza na vnútornom pracovisku sám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies