Polícia bude celý týždeň kontrolovať používanie bezpečnostných pásov a detských autosedačiek

NETKY.SK • 7 September 2015, 13:49 • 2 min
Polícia bude celý týždeň kontrolovať používanie bezpečnostných pásov a detských autosedačiek

BRATISLAVA - Policajti budú tento týždeň kontrolovať používanie bezpečnostných pásov a detských autosedačiek.

slovakia

left justify in out

Akcia organizácie TISPOL sa začína dnes a potrvá až do nedele. Informovala o tom dnes hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

 

Vodičom pripomína, že podľa zákona je povinné v aute sa pripútať a malé dieťa mať v detskej autosedačke. "Kde je bezpečnostný pás, treba sa ním pripútať. Ak sa na sedadle vozidla vybavenom bezpečnostným pásom prepravuje dieťa s výškou menšou než 150 cm, musí byť toto sedadlo vybavené detským zadržiavacím zariadením," uviedla Baloghová. Upozornila, že za porušenie týchto pravidiel je pokuta vo výške 50 eur.

 

"Policajti sa zamerajú aj na ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Na nedodržiavanie povolenej rýchlosti, porušovanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi a porušovanie základných povinností vodičov," doplnila hovorkyňa. Policajti si posvietia aj na chodcov, cyklistov a motocyklistov.

 

Medzinárodná stavovská organizácia TISPOL, združujúca služby dopravnej polície európskych štátov organizuje každý mesiac spoločnú dopravno-bezpečnostnú akciu. Počas jedného týždňa je akcia zameraná na odhaľovanie vždy iných priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Na európskej dopravno-bezpečnostnej akcii sa zúčastňujú aj policajti na celom území Slovenska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies