Polícia apeluje na vodičov, aby jazdili pripútaní a nie pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 17 August 2016, 14:03 • 2 min
Polícia apeluje na vodičov, aby jazdili pripútaní a nie pod vplyvom alkoholu

BRATISLAVA - Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne a pripútaní bezpečnostnými pásmi, venovali sa plne riadeniu vozidla, rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam auta a aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu či iných omamných a psychotropných látok.

slovakia

left justify in out

Aj týmto môžu totiž zabrániť dopravným nehodám, resp. znížiť pri nich riziko zranení či úmrtí. "Zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky vodiči predídu neželaným a tragickým následkom na cestách," informoval dnes TASR bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

 

Polícia na tieto skutočnosti upozorňuje aj v súvislosti s dopravnou nehodou, ktorá sa stala v utorok (16.8.) popoludní, v blízkosti ulíc Arménska a Estónska v bratislavskej Vrakuni. Pri nej 28-ročný vodič peugeotu čelne narazil do oproti idúceho mercedesu, ktoré viedol 54-ročný vodič. Oboch následne so zraneniami previezli do nemocnice. Pri nehode však vážne zranenie utrpel aj spolujazdec vodiča peugeotu, ktorý nebol pripútaný a aj napriek snahe záchranárov svojim zraneniam na mieste nehody podľahol. "Vykonanou dychovou skúškou sa u vodiča peugeotu potvrdila prítomnosť alkoholu," doplnil Szeiff.

 

Vyšetrovateľ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Celková škoda na vozidlách bola vyčíslená na zhruba 21.500 eur, pričom okrem oboch uvedených áut bolo poškodené aj vozidlo zaparkované v blízkosti dopravnej nehody.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona