Polícia aj tento rok pozýva hľadaných a odsúdených vinníkov na večeru

NETKY.SK • 14 December 2020, 16:36 • 2 min
Polícia aj tento rok pozýva hľadaných a odsúdených vinníkov na večeru

BRATISLAVA - Policajný zbor Slovenskej republiky aj tento rok pokračuje vtipnou kampaňou s vážnym kontextom.

slovakia

left justify in out

 

Cieľom vianočnej kampane je získať informácie vedúce k vypátraniu dlhodobo hľadaných osôb. Každý deň budú na sociálnych sieťach zverejnené informácie o jednej osobe na úteku, po ktorej polícia pátra, celkovo pôjde o šesť mužov a jednu ženu. 

 

minuloročná, bola podľa polície úspešná, keďže i na základe statusu zverejneného na sociálnej sieti, boli získané informácie k vtedy dlhoročne nezvestnému Henrichovi Szűcsovi, členovi gangu Takáčovcov. Muž bol na základe nových informácií zatknutý.

 

Tohtoročná kampaň


Tento rok bude hlavným motívom kampane virtuálna pozvánka k štedrovečernému stolu v sídle Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody na Chorvátskej ulici v Bratislave. 


„Nie je vylúčené, že hľadané osoby z iných štátov sa môžu ukrývať na našom území, preto je spolupráca so všímavou verejnosťou vždy veľmi vítaná. Časť z nich je už odsúdená na vysoké tresty odňatia slobody, u menšiny právoplatné rozsudky síce ešte nepadli, no trestnému konaniu sa zámerne vyhýbajú. Niektorých z nich považujeme za nebezpečenstvo aj pre svoje súčasné okolie, kde sa ukrývajú," uviedol hovorca Policajného zboru Michal Slivka

 

img


Róbert Okoličány


Okrem iných je určená pre Róberta Okoličána. 
Šéf zločineckej skupiny z východného Slovenska je na úteku od apríla 2018, doživotný trest mu vtedy potvrdil najvyšší súd. Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, Okoličány sa nachádza aj na liste najhľadanejších osôb v členských štátoch Europolu.

 

Okoličány dlhé roky čelil obvineniu z vrážd Jozefa Ferenca († 28) a Mareka Adama († 26) a jedného pokusu o vraždu Rudolfa Slicha. Tiež sa mal dopustiť aj trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, lúpež, vydieranie a ďalšie.

 

Rozsudok a útek

 

V jeho kauzách padlo viacero rozsudkov, predposledný v auguste 2016 na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku. On i traja jeho komplici dostali výnimočné tresty odňatia slobody na doživotie.

 

11. apríla 2018 rozhodoval vo veci odvolania Najvyšší súd Slovenskej republiky. 
Vodcovi" skupiny doživotie potvrdil. Okoličány do Bratislavy neprišiel a nechal sa zastupovať svojou advokátkou Lýdiou Ráckovou.

 

Čakanie na hranici

 

Média ešte pred vynesením rozsudku informovali, že Okoličány sa v čase, keď NS vynášal rozsudok, už pohyboval na slovensko-maďarskej hranici. Tam sa aj telefonicky dozvedel výsledok.
Polícia, ktorá jeho pohyb monitorovala a taktiež upozorňovala na možnosť úteku, sa konečný verdikt súdu dozvedela z médií.

 

V priebehu necelej hodiny sa polícia spojila s pracovníčkou NS a žiadala príkazy na dodanie do výkonu trestu. Tá najprv chcela konať až nasledujúci deň, nakoniec bol zatykač vydaný v priebhu hodiny. 

 

Kým sa tak stalo, bývalý boss košického podsvetia stihol opustiť územie Slovenska.


Zodpovednosť za jeho útek na seba nechcela prevziať ani jedna zo zložiek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies