Polícia a vojaci vtrhli do najväčšieho slumu v Riu de Janeiro

NETKY.SK • 15 November 2011, 01:53 • 2 min
Polícia a vojaci vtrhli do najväčšieho slumu v Riu de Janeiro

Polícia a vojaci vtrhli do najväčšieho slumu v Riu de Janeiro

slovakia

left justify in out

img

Brazílska polícia za podpory vojenských obrnených vozidiel vtrhla dnes do najväčšej chudobnej štvrti mesta Rio de Janeiro.
Stovky policajtov v čiernych odevoch s puškami začali prúdiť do najväčšieho slumu Rochina v Riu v skorých ranných hodinách miestneho času, informovala agentúra AP.
Podľa expertov ide o najdôležitejší krok smerom k nastoleniu bezpečnosti v Riu predtým, ako sa mesto stane dejiskom finálových zápasov majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2014 a letných olympijských hier v roku 2016.
V slume Rochina žije zhruba 100.000 ľudí a je najväčším strediskom distribúcie drog v Riu. Leží na úpätí kopca nad luxusnými štvrťami.    
Akcia je súčasťou programu, cieľom ktorého je vyhnanie ťažko ozbrojených drogových gangov z chudobných štvrtí, ktoré tieto skupiny ovládajú už niekoľko desaťročí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies