Policajtov, ktorí zastrelili pri Miláne teroristu Amriho, preložili

NETKY.SK • 5 Február 2017, 15:08 • 2 min
Policajtov, ktorí zastrelili pri Miláne teroristu Amriho, preložili

RÍM - Dvoch talianskych policajtov, ktorí v decembri 2016 zlikvidovali tuniského teroristu Anisa Amriho niekoľko dní po jeho útoku kamiónom na jeden z berlínskych vianočných trhov, preventívne preložili.

slovakia

left justify in out

Dvojica mužov zákona tak už na základe rozhodnutia rezortu vnútra v Ríme ďalej nevykonáva službu v Sesto San Giovanni neďaleko Milána, kde 23. decembra skoncovala s hľadaným Tunisanom.

 

S odvolaním sa na miestny policajný komisariát o tom dnes informovali talianske médiá.

 

Policajná hliadka chcela vtedy skontrolovať Amriho, ktorý namiesto dokumentu totožnosti vytiahol na mužov zákona zbraň a začal strieľať. Jedného policajta zranil, druhý útočníka zastrelil.

 

Bezprostredne po tom sa objavili aj kritické hlasy v súvislosti s uvádzaním identity oboch policajtov, ktorým verejne poďakovali tak premiér Paolo Gentiloni, ako aj minister vnútra Marco Minniti. Policajný veliteľ Franco Gabrielli vtedy v médiami zverejnenom liste netajil obavy z možnej odvety voči dvojici.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies