Policajtom v superautách prístroje nezavadzajú

NETKY.SK • 12 Február 2014, 16:17 • 2 min
Policajtom v superautách prístroje nezavadzajú

BRATISLAVA - Policajné prezídium odmieta tvrdenia anonymného policajta, ktorý hovoril o zlom výhľade z kabíny.

slovakia

left justify in out

Prístroje v interiéri policajných superáut nebránia policajtom vo výhľade. Policajné prezídium takto reaguje na vyjadrenia anonymného policajta, ktorý pre portál aktuálne.sk hovoril o zlom výhľade z kabíny pre namontované prístroje. "Prezídium Policajného zboru sa s takouto reakciou ešte nestretlo," uviedla hovorkyňa Denisa Baloghová. Podľa nej sú policajti s technikou spokojní. "Vozidlá sú v pilotnej prevádzke, takže v žiadnom prípade sa nemôže stať, že majú zakrytý výhľad z miesta vodiča, inak by boli pre prácu v polícii nepoužiteľné," tvrdí Baloghová. Inštalácia zariadení je podľa polície tiež v súlade so schváleným montážnym predpisom, s ktorým súhlasil aj automobilový importér.

 

Policajné autá s novými technológiami dokážu napríklad automaticky rozpoznať poznávacie značky áut pred sebou a odhaliť, ktoré sú kradnuté. Majú aj kamery, ktoré celé dianie pred autom zaznamenávajú, čo má mať aj protikorupčný zámer. Takýchto áut má byť spolu po celej krajine časom 780. Ďalších asi 1 600 policajných áut bude mať GPS a kontrolu pohybu vozidla. Systémy budú do áut inštalovať postupne. Projekt za 40 miliónov eur preplatí takmer v celej výške Európska únia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies