Policajtom po zásahu v Devínskej N. Vsi hrozí trest

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 18:10 • 2 min
Policajtom po zásahu v Devínskej N. Vsi hrozí trest

BRATISLAVA - Policajtom, ktorí 3. apríla zasahovali na Istrijskej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, hrozí trest.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová. Na možný trest ako prvá upozornila TV Joj s tým, že podľa uznesenia inšpekcie však trestné stíhanie z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa policajtom nehrozí.

"Samotné správanie sa policajtov bolo v určitých okolnostiach vyhodnotené ako možný disciplinárny delikt a táto časť oznámenia bola odovzdaná na disciplinárne konanie pre priameho nadriadeného, ktorý o ňom bude rozhodovať," uviedla pre agentúru SITA Kirinovičová. 

 

Policajné hliadky vyslali 3. apríla na Istrijskú ulicu, aby zabezpečili verejný poriadok pri revitalizácii verejného priestranstva. Starosta rozhodol o odstránení čiernej stavby - približne dvoch metrov štvorcových spevnenej plochy, ktorú využívali obyvatelia na parkovanie. "Keďže bol predpoklad napádania pracovníkov, požiadal starosta Devínskej Novej Vsi o asistenciu polície. Toto sa nakoniec aj potvrdilo, pričom situáciu nezvládala mestská polícia a aj štátna polícia si musela privolať hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru," povedal začiatkom apríla pre agentúru SITA bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že po príchode na miesto sa začali voči hliadke agresívne správať 21-ročný a 56-ročný muž, ktorí policajtom nadávali a fyzicky ich napadli. Na opakované výzvy príslušníkov podľa hovorcu 21-ročný muž nereagoval a vzniklo podozrenie zo spáchania prečinu útoku na verejného činiteľa. Policajti 21-ročného muža zadržali s použitím donucovacích prostriedkov. "Dôvodom služobného zákroku voči 56-ročnému mužovi bolo podozrenie zo spáchania prečinu útoku na verejného činiteľa. Výzvy zasahujúcich príslušníkov ignoroval, správal sa voči nim agresívne a vyhrážal sa im fyzickou likvidáciou," povedal Szeiff a dodal, že oboch mužov následne eskortovali na policajné oddelenie. 

 

Iný názor na zásah mali poslanci miestneho zastupiteľstva v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, ktorí 8. apríla schválili uznesenie, v ktorom vyjadrili poľutovanie nad neprimeraným zásahom polície voči dôchodcom na Istrijskej ulici. Informoval o tom poslanec Devínskej Novej Vsi Rastislav Tešovič, podľa ktorého pri neprimeranom zásahu polície skolabovala vyše 80-ročná pani Anastázia. "Vyše 60-ročná pani Anna sa po zákroku ocitla na zemi. Jej manžel Milan bol následkom policajného spacifikovania hospitalizovaný," informoval 9. apríla Tešovič. Starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor vtedy povedal, že pri zásahu si policajti konali svoju povinnosť, keď chránili pred agresívnymi obyvateľmi pracovníkov, ktorí si pri revitalizácii ulice robili len svoju prácu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona