Policajtom a hasičom vymenia aj terénne autá

NETKY.SK • 11 Január 2014, 16:54 • 2 min
Policajtom a hasičom vymenia aj terénne autá

BRATISLAVA - Rezort vnútra pre seba aj iné ministerstvá postupne obstaráva autá viacerých tried.

slovakia

left justify in out

Policajti, hasiči a ďalšie zložky štátu dostanú nové terénne autá. Rezort vnútra vypísal obstarávanie v hodnote 17,5 milióna eur bez DPH na nákup približne 500 vozidiel triedy SUV. Okrem zložiek rezortu vnútra budú vozidlá kupovať aj pre Zbor väzenskej a justičnej stráže, ministerstvo financií a ministerstvo obrany. "Typ vozidiel vychádza z nárokov a požiadaviek, ktoré majú pri plnení úloh spĺňať," ozrejmila hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Výsledkom súťaže má byť rámcová dohoda so štyrmi dodávateľmi, od ktorých budú autá objednávať najbližšie štyri roky. V tendri má rozhodnúť ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z dvoch hľadísk. Prvým je cena a druhým kritériom je kvalitatívne a úžitkové hodnoty vozidiel. 

Štát sa pustil do veľkej výmeny vozového parku viacerých rezortov ešte minulý rok. Po vyhodnotení tendra na autá nižšej strednej triedy v hodnote 23 miliónov eur už uzavreli kúpne zmluvy na stovky áut. Objednali naftové Volkswageny Golf, od kórejských výrobcov Kia a Hyundai modely cee´d a i30. Vypísaný je momentálne tiež tender na autá vyššej strednej triedy, kúpiť chcú postupne 500 takýchto vozidiel, stáť budú asi 20 miliónov eur. Meniť chcú aj vany a mikrobusy, za 25 miliónov eur chcú kúpiť približne 500 vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies