Policajti zvládli silvestrovskú noc v Kolíne: Kritizujú ich však za rasizmus

NETKY.SK • 2 Január 2017, 20:47 • 2 min
Policajti zvládli silvestrovskú noc v Kolíne: Kritizujú ich však za rasizmus

KOLÍN - Silvestrovská noc 2016 prebehla v nemeckom Kolíne nad Rýnom tentoraz bez masového sexuálneho obťažovania žien, znásilňovania, lúpeží, krádeží a iných deliktov, ale aj tak sa o nej diskutuje v celej krajine.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je tentoraz postup miestnych policajtov, ktorí cielene kontrolovali viac ako 1000 mužov severoafrického zovňajšku v okolí miestnej Hlavnej železničnej stanice, ale aj označenie týchto osôb na jednej zo sociálnych sietí skratkou Nafris.

 

 

Najvyšší predstaviteľ miestnej polície Jürgen Mathies označil dnes popoludní postup kolegov za správny a hodnotil misiu príslušníkov bezpečnostných zložiek pozitívne. Nad použitím spomínanej skratky vyjadril poľutovanie.

 

Mathies sa súčasne priznal, že ešte krátko pred polnocou si robil značné starosti, pretože situácia nebola jednoduchá a mohla eskalovať v dianie podobné tomu vlaňajšiemu.

 

 

 

Policajný prezident súčasne zdôraznil, že jeho ľudia budú aj naďalej postupovať podobným spôsobom.

 

Kolínski policajti, ktorým sa dostalo početných poďakovaní, zadržali počas silvestrovskej noci 92 ľudí, na 27 z nich uvalili dočasnú väzbu. Ďalších 190 osôb vykázali z konkrétnych verejných priestranstiev.

 

 

 

V kolínskej aglomerácii podali počas uplynulého víkendu desať trestných oznámení v súvislosti so sexuálnymi deliktami, o znásilnenie nešlo však v ani jedinom z týchto prípadov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies