Policajti zranení vlani pri atentáte v Budapešti nastúpia do služby

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 11:30 • 2 min
Policajti zranení vlani pri atentáte v Budapešti nastúpia do služby

BUDAPEŠŤ - Osem mesiacov po budapeštianskom atentáte sa opäť prihlásili do služby dvaja príslušníci maďarskej polície, ktorí sa zranili na ulici Teréz körút po diaľkovom odpálení nálože.

slovakia

left justify in out

Uviedlo to dnes internetové vydanie denníka Népszava, podľa ktorého strážmajstri Szabina Andirkóová a László Vantara nastupujú do služby po rekonvalescencii vo štvrtok 1. júna.

 

Pre policajné periodikum Zsaru Magazín dvojica uviedla, že atentát zanechá v nich trvalé stopy. O svojich pocitoch však nechcú už viac hovoriť. Chcú pracovať a zdôraznili, že útok ich ani na chvíľu neodradil od tohto povolania, píše Népszava.

 

Denník pripomína, že podozrivý 23-ročný László P. z Keszthelyu, ktorého zadržali 19. októbra, položil 24. septembra večer batoh obsahujúci nálož s klincami pred budovu na ulici Teréz körút v VI. budapeštianskom obvode a výbušninu na diaľku odpálil. Motív jeho činu dodnes nie je známy; záznamy v trestnom registri nemá.

 

Pri útoku utrpeli dvaja policajti ťažké zranenia. Policajtka pochádzajúca z Békešskej Čaby mala otvorené poranenie lebky a jej stav bol kritický. Druhý policajt utrpel poranenie nohy. Oboch previezli do vojenskej nemocnice, kde sa podrobili viacerým operáciám. Ženu udržiavali lekári istý čas v umelom spánku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies