Policajti zo Šamorína zaznamenali koncom týždňa niekoľko úspešných zásahov

NETKY.SK • 8 September 2014, 14:23 • 2 min
Policajti zo Šamorína zaznamenali koncom týždňa niekoľko úspešných zásahov

ŠAMORÍN - Policajti zo Šamorína chytili v sobotu (6. 9.) v noci na mieste činu zlodejov. Tí sa vlámali do obchodného domu v Šamoríne.

slovakia

left justify in out

Za pomoci kľúča vošli do rekonštruovaného domu a zo skladu si odniesli parfumy, svadobné šaty a iné ošatenie. Ukradnuté veci potom zhodili zo strechy domu. Konanie mužov si všimli občania, ktorí privolali políciu. Policajné hliadky ihneď na mieste zasiahli a ešte vo výťahu našli dve osoby. Opísala priebeh udalostí pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. 
     

"Šamorínčanov, 30-ročného Jozefa a o dva roky mladšieho Vladimíra ihneď zadržali a ukradnuté veci im zaistili. Tie následne vrátili späť majiteľke. Poverený policajt ich v super rýchlom konaní obvinil z prečinu krádeže vlámaním spolupáchateľstvom," uviedla hovorkyňa. Dodala, že na rozhodnutie o vine a treste čakajú zatiaľ v cele policajného zaistenia. V najbližších hodinách rozhodne o ich ďalšom osude súd. V zmysle zákona im hrozí väzenie až na dva roky.
     

Podľa ďalších slov Linkešovej policajti boli úspešní aj v prípade krádeže, ktorá sa stala v piatok (5. 9.) v obci Zlaté Klasy. Muž vo veku 22 rokov vošiel poobede do dvora rodinného domu. Cez neuzamknuté dvere ukradol značkový notebook v hodnote 350 eur. Policajti ho po krádeži zadržali a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Poverený policajt ho vzápätí obvinil z prečinu krádeže. Súd ho uznal vinným a vymeral mu trest sedem mesiacov nepodmienečne, voči ktorému podal muž odpor. 
     

"Policajti zasahovali v piatok (5. 9.) v noci aj na čerpacej stanici v Šamoríne. Policajná hliadka v spolupráci s mestskými policajtmi preverovala oznámenie. Na mieste zistili, že dvaja muži, občania Rumunska, nezaplatili za tovar. Mužom uložili za priestupok proti majetku na mieste blokovú pokutu," uzavrela hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies