Policajti zatkli v Hongkongu viac ako sto demonštrantov

NETKY.SK • 26 November 2014, 06:49 • 2 min
Policajti zatkli v Hongkongu viac ako sto demonštrantov

HONGKONG - Hongkonská polícia v stredu pozatýkala viac ako stovku prodemokratických aktivistov vrátane ich dvoch lídrov Joshuu Wonga a Lestera Shuma.

slovakia

left justify in out

Urobila tak počas akcie namierenej na odstránenie barikád v meste, ktoré tam demonštranti rozmiestnili počas protestov proti ústrednej vláde. Zátarasy nariadil zbúrať tamojší sudca. Akcia bola pôvodne pokojná, neskôr však medzi policajtmi a protestujúcimi vypukli zrážky a zásahové jednotky proti ľuďom použili aj obušky a slzotvorný plyn.

 

Najrozsiahlejšie protesty v Hongkongu od návratu pod čínsku správu v roku 1997 vypukli koncom septembra a vyvolalo ich rozhodnutie, na základe ktorého bude musieť kandidátov do prvých priamych volieb v Hongkongu naplánovaných na rok 2017 najskôr odsúhlasiť výbor lojálny komunistickému vedeniu v Pekingu. Čínske vedenie považuje požiadavky demonštrantov za neoprávnené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies