Policajti zadržali vo Francúzsku úplne zahalenú ženu. Napadli ich migranti a začala mela

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 19:0 • 2 min
Policajti zadržali vo Francúzsku úplne zahalenú ženu. Napadli ich migranti a začala mela

TOULOUSE - Stovky policajtov museli nasadiť vo francúzskom meste Toulouse potom, čo tam imigranti vystrájali a zapaľovali autá. Dôvodom ich divočenia bolo policajné zadržanie ženy, ktorá bola zahalená v islamskom rúchu, čo je vo Francúzsku zakázané.

slovakia

left justify in out

Polícia požiadala ženu o doklady a keď ukázala zle skopírovaný identifikačný preukaz, nariadili jej, aby si dala dole závoj. To žena odmietla, a vraj začala volať o pomoc, píše server stredovropan.cz. Zatkli ju a umiestnili do policajného auta.

 

Krátko na to sa na mieste zhromaždilo 30 miestnych ľudí, a začali hádzať po policajtoch rôzne predmety, čo viedlo k zraneniu jedného z nich. Policajti ustúpili a strieľali do vzduchu a použili aj vrhač slzných granátov, z ktorého vypálili 18 projektilov, kým davu unikli.

 

Polícia verí, že existuje súvislosť medzi týmto incidentom a vystrájaním v Bellefontaine a Reynerie, ku ktorému došlo ten deň večer. Zapálených bolo asi 15 áut a s výtržníkmi bojovalo asi 200 policajtov niekoľko hodín. Pre zaistenie pokoja vypálili 300 slzných granátov.

 

Hasiči sa na miesto nemohli dostať niekoľko hodín, pretože výtržníci zakladali na ulici ohne. Napadli aj policajnú stanicu v Bellefontaine. „Strety boli extrémne násilné,“ povedal jeden z policajtov. „Moji kolegovia boli v šoku, bolo obtiažne to zvládnuť.“

 

Podľa niektorých zdrojov dôvodom násilností nebola len zadržaná moslimka, ale aj sobotná samovražda väzňa vo väznici neďaleko Toulouse.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona