Policajti zadržali prevádzačov priamo vo vlaku smerom na Humenné

NETKY.SK • 12 Máj 2023, 11:45 • 2 min
Policajti zadržali prevádzačov priamo vo vlaku smerom na Humenné

HUMENNÉ - Policajti zadržali priamo vo vlaku prevádzačov spolu s prevádzaným migrantom. Ich zadržanie je výsledkom operatívno-pátracej činnosti príslušníkov národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková. "V prípade migranta išlo o mladistvú osobu, ktorá utiekla z Centra pre deti a rodiny v Medzilaborciach. V prípade prevádzačov išlo o dvoch Afgancov s povolením na pobyt v Rakúsku. Do Medzilaboriec prišli z Rakúska. Po predchádzajúcej dohode vyzdvihli mladistvého na železničnej stanici, odkiaľ pokračovali vlakom smerom na Humenné. Ich cieľovou destináciou malo byť Nemecko, kde mali za 600 eur mladistvého previesť," uviedla Barinková.

 

Cestu im podľa jej slov prekazili kolegovia z obvodného oddelenia Policajného zboru Koškovce. Všetkých troch zadržali vo vlaku na zastávke Hankovce v okrese Humenné. "Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii aktuálne vykonáva procesné úkony a nie je vylúčené, že ich výsledkom bude obvinenie a návrh na väzbu. Mladistvá osoba bude vrátená späť do Centra pre deti a rodiny Medzilaborce," dodala Barinková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies