Policajti zadržali Nissan pre podozrivú jazdu dvakrát za dve hodiny

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 16:24 • 2 min
Policajti zadržali Nissan pre podozrivú jazdu dvakrát za dve hodiny

ŽILINA – Opitú 27-ročnú ženu a 32-ročného muža, ktorý sedemkrát zmaril dychovú skúšku, oboch z okresu Kysucké Nové Mesto, zadržali dnes ráno policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline v rozpätí dvoch hodín počas podozrivej jazdy rovnakým autom Nissan X-Trail. TASR o tom informoval hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.

slovakia

left justify in out

Nissan podľa neho jazdil o pol piatej ráno zo strany na stranu v smere od parkoviska obchodného domu, ku križovatke s ulicou Košická v Žiline. "Policajti vozidlo zastavili ešte pred križovatkou. Pri kontrole zistili, že ho viedla 27-ročná žena, ktorá sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,59 mg/l alkoholu v dychu (1,23 promile). Ďalším šetrením policajti zistili, že žena nie je držiteľkou vodičského oprávnenia," uviedol krajský policajný hovorca.

 

Doplnil, že ďalšia hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky zbadala ani nie za dve hodiny to isté motorové vozidlo Nissan X-Trail na ulici Vysokoškolákov v Žiline, pričom tiež jazdilo zo strany na stranu. "Policajti vozidlo zastavili a skontrolovali 32-ročného vodiča. Vyzvali ho, aby sa podrobil dychovej skúške na alkohol. Po opakovaných poučeniach však sedemkrát dychovú skúšku zmaril. Vodič bol poučený o možnosti podrobiť sa lekárskemu vyšetreniu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou, čo odmietol. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar," dodal krajský policajný hovorca.

 

Ženu aj muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až jeden rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies