Policajti zadržali masového vraha z Belgorodu

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 09:24 • 2 min
Policajti zadržali masového vraha z Belgorodu

MOSKVA - Ruská polícia po 30 hodinách pátrania v utorok zadržala Sergeja Pomazuna, podozrivého z vraždy šiestich ľudí v západoruskom meste Belgorod. Informovala tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Pomazuna objavili a zatkli dvaja príslušníci dopravnej polície pri pokuse o útek z mesta na nákladnom vlaku, potvrdil hovorca ruského ministerstva vnútra Kirill Gerasimenko. Belgorod sa nachádza 650 kilometrov južne od Moskvy.

Jeden z policajtov utrpel pri zatýkaní podozrivého dve poranenia nožom a museli ho hospitalizovať, dodal Gerasimenko. Ruská polícia pátrala po Pomazunovi od pondelka, keď ho identifikovala ako podozrivého v prípade šiestich vrážd. Troch ľudí mal zastreliť v poľovníckom obchode a ďalších troch na hlavnej ulici pred predajňou. 

Ide o jednu z najhorších masových strelieb v novodobej histórii Ruska, píše Reuters. Medzi obeťami sú aj dve tínedžerky vo veku 14 a 16 rokov, žiačky školy, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti miesta streľby. V prípade usvedčenia z vrážd môže Pomazun skončiť vo väzení na doživotie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies