Policajti zadržali cez víkend niekoľko opitých vodičov

NETKY.SK • 15 December 2014, 14:07 • 2 min
Policajti zadržali cez víkend niekoľko opitých vodičov

BRATISLAVA - Policajti v Banskobystrickom kraji zadržali počas víkendu niekoľko opitých vodičov.

slovakia

left justify in out

V sobotu 13. decembra o 18:30 kontrolovali policajti zo Žiaru nad Hronom v obci Šašovské Podhradie 42-ročného vodiča na vozidle Kia, ktorému pri dychovej skúške namerali 1,42 promile alkoholu. V nedeľu ráno kontrolovali policajti v Banskej Štiavnici 28-ročného vodiča zo Štiavnických Baní, ktorému pri dychovej skúške namerali 1,88 promile alkoholu. Vodičov zadržali a po vytriezvení a procesných úkonoch ich umiestnili do policajnej cely. Následne spracovali podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Informovala o tom banskobystrická hovorkyňa Mária Faltániová.

 

Polícia vo Zvolene obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 39-ročného vodiča z Očovej, ktorý v nedeľu ráno jazdil opitý v Očovej. Pri dychovej skúške mu namerali 4,42 promile. Ďalší 41-ročný vodič zo Zvolena spôsobil pod vplyvom alkoholu aj dopravnú nehodu. V nedeľu o 16:25 havaroval na ceste v smere od Bučiny a pred križovatkou v Neresnici strhol volant a prednou časťou vozidla vybehol na betónovú zábranu medzi jazdnými pruhmi a prevrátil sa na ľavý bok. Pri dychovej skúške mu namerali 2,19 promile. Aj jemu obvinenia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

 

V Banskej Bystrici v noci z piatka na sobotu 13. decembra krátko po polnoci havaroval na Poľnej ulici 43-ročný muž z Vlkanovej. Policajtom tvrdil, že vozidlo nešoféroval, hoci bol jeho majiteľom a nikto iný tam nebol. Tomuto vodičovi po dopravnej nehode zistili 3,46 promile alkoholu. V nedeľu krátko pred polnocou na Troskách pred OC Európa havaroval 33-ročný vodič z okresu Veľký Krtíš. Pri dychovej skúške mu namerali 1,19 promile alkoholu. Za nevhodné správanie na mieste dopravnej nehody ho navyše predviedli na obvodné oddelenie policajného zboru, kde riešia priestupok za neuposlúchnutie výzvy policajtov. Aj tohto vodiča obvinia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

 

Bonusom bol aj opitý cyklista. Hliadka krajského dopravného inšpektorátu v nedeľu 14. decembra okolo 16:00 kontrolovala 50-ročného cyklistu zo Zvolenskej Slatiny v obci Vígľaš. Pri dychovej skúške mu namerali 4,71 promile. Tento priestupok budú riešiť v správnom konaní, kde mu môžu uložiť pokutu od 150 do 800 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona