Policajti zadržali 23-ročného Adama, ktorý napriek zákazu jazdil na aute

NETKY.SK • 14 November 2018, 17:11 • 2 min
Policajti zadržali 23-ročného Adama, ktorý napriek zákazu jazdil na aute

ČADCA – Čadčianski policajti zadržali v nedeľu (11.11.) v noci 23-ročného Adama z Čadce, ktorý jazdil na Škode Octavia napriek právoplatnému zákazu viesť motorové vozidlá. O tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

slovakia

left justify in out

Doplnila, že policajná hliadka zastavovala vodiča, ktorý mal vyjsť z čerpacej stanice v Čadci na cestu I/11 v protismere.

 

"Vodič unikal pred policajnou hliadkou smerom na Svrčinovec. Počas jazdy odbočil na cestu III. triedy, smerom na miestnu časť Čadca-Milošová. Pri jazde v ostrej ľavotočivej zákrute v miestnej časti Čadca-Podzávoz neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, dostal sa s vozidlom do rotácie a narazil do oplotenia rodinného domu. Vozidlo pokračovalo v pohybe v nekontrolovanom šmyku, až skončilo mimo cesty na voľnom priestranstve," uviedla Balogová.

 

Vodič potom podľa nej vyskočil z auta a pred policajtmi utekal v miestnom potoku, kde ho napokon zadržali.

 

"Vykonaná dychová skúška požitie alkoholických nápojov u vodiča nepotvrdila. Policajti lustráciou zistili, že 23-ročný Adam z Čadce má právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Poverený príslušník PZ mladíka obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Je stíhaný za rovnaký prečin, ktorého sa mal dopustiť ešte 15. októbra tohto roku, kedy napriek právoplatne uloženému zákazu činnosti viesť motorové vozidlá, mal v obci Svrčinovec šoférovať auto," dodala krajská policajná hovorkyňa.

 

Poverený príslušník PZ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného 23-ročného Čadčana do väzby, uzavrela Balogová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona