Policajti z ÚOOZ zasahovali v Prahe na Ministerstve obrany ČR

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 17:16 • 2 min
Policajti z ÚOOZ zasahovali v Prahe na Ministerstve obrany ČR

PRAHA - Policajti z českého Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) zasahovali dnes na ministerstve obrany v Prahe a vo firme Excalibur Army. Z nezákonných prevodov majetku rezortu obvinili štyri osoby, napísal internetový server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Vrchné štátne zastupiteľstvo v Prahe, ktoré policajnú akciu dozoruje, prostredníctvom vrchnej štátnej zástupkyne Lenky Bradáčovej potvrdilo, že došlo k zadržaniu a obvineniu štyroch osôb v súvislosti s nezákonnými prevodmi majetku ministerstva obrany.
     

Štvorica čelí obvineniu z trestných činov porušenia povinností pri správe cudzieho majetku a zneužitia právomocí úradnej osoby, a to v niektorých prípadoch v štádiu pokusu.
     

Podľa informácií denníka Právo sa policajný zásah týkal prípadu z minulosti, na ktorý Vojenská polícia upozornila ÚOOZ.
     

Obvinenými sú bývalý člen manažmentu firmy VOP CZ, príslušník armády a dvaja zamestnanci ministerstva obrany z bývalej Agentúry pre nakladanie s nepotrebným majetkom, informoval štátny zástupca Pavel Prýgl.
     

Za porušenie povinností pri správe cudzieho majetku hrozí obvineným v prípade potvrdenia viny súdom trest dvoch až ôsmich rokov väzenia, za zneužitia právomocí úradnej osoby to môže byť od piatich do 12 rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies