Policajti vytiahli zo škodovky 16 ovečiek

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 12:29 • 2 min
Policajti vytiahli zo škodovky 16 ovečiek

Policajti vytiahli zo škodovky 16 ovečiek - Krimi Polícia v Lučenci obvinila z prečinu krádeže v spolupáchateľstve 33-ročného Jozefa z Boľkoviec a troch mužov vo veku 19, 27 a 30 rokov, občanov Maďarskej republiky. V utorok (12.

slovakia

left justify in out

img

Polícia v Lučenci obvinila z prečinu krádeže v spolupáchateľstve 33-ročného Jozefa  z Boľkoviec a troch mužov vo veku 19, 27 a 30 rokov, občanov Maďarskej republiky.  V utorok (12.6.) v čase okolo 22.30 hodine, po spoločnej vzájomnej dohode za obcou Mikušovce  v areáli spoločnosti, odcudzili z ovčína 13  mladých oviec. Každé z nich vážilo 20 až 25 kilogramov. Jozef  vošiel cez otvorené okno do ovčína, odkiaľ podával ovce  spolupáchateľom, ktorí ich odnášali do vozidla zaparkovaného vedľa areálu.  Poškodenej spoločnosti spôsobili krádežou škodu odhadnutú na 1810 eur. V utorok popoludní pricestovali na Slovensko traja maďarskí občania na vozidle Škoda Favorit, ktoré patrilo jednému z nich. Vo vozidle priviezli teliatko,  ktoré mali na Slovensku vymeniť za ovce. V  Lučenci v časti Horná Fabiánka, sa im teliatko vymeniť nepodarilo, preto kúpili 3 ovce. Naložili ich do auta a spolu s teliatkom a z Jozefom prišli do Trebuľoviec, kde teliatko vyložili.   Následne k 3 ovciam, ktoré mali v aute, pribudlo ďalších 13, ktoré spoločne ukradli. V noci okolo 2.00 hodine, toto vozidlo spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, nakoľko sa im vozidlo zdalo preťažené, rozhodli sa ho skontrolovať. Pri kontrole zistil, že osádka vozidla 4 muži, ktorí sa v aute nachádzali medzi ovcami, sú podozriví z trestnej činnosti. Mužov vyzvali, aby predložili doklady totožnosti. Po vystúpení z vozidla sa 1 z podozrivých dal na útek. Medzi tým už bola na ceste ďalšia policajná hliadka, spoločne všetkých mužov zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Obvinení boli umiestnení do policajnej cely a bol spracovaný návrh na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Všetci už boli v minulosti súdne trestaní. Za tento skutok môžu byť potrestaní odňatím slobody až na 2 roky.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona