Policajti vypátrali v Prahe sériového lupiča, pred ich očami sa zastrelil

NETKY.SK • 25 Október 2013, 06:24 • 2 min
Policajti vypátrali v Prahe sériového lupiča, pred ich očami sa zastrelil

PRAHA - Českí kriminalisti vypátrali dnes lupiča, ktorý bol podozrivý z troch lúpežných prepadnutí na území Prahy a stredných Čiech. Vo chvíli, keď sa ho v severnej pražskej štvrti Kobylisy pokúsili zadržať, obrátil proti sebe svoju nelegálne držanú zbraň a pred očami policajtov sa zastrelil. Podľa nich išlo o muža s bohatou trestnou minulosťou.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom český spravodajský portál iDNES.cz. Kriminalisti podozrievali 58-ročného muža z prepadnutia dvoch čerpacích staníc v stredných Čechách, konkrétne v okresoch Kolín a Kutná Hora. V oboch prípadoch údajne použil zbraň. Posledného lúpežného prepadnutia sa mal dopustiť tento týždeň v pondelok v jednej z herní v centre Prahy, odkiaľ si odniesol 150.000 českých korún. "Aj tentoraz sa činu dopustil so zbraňou v ruke. Vo všetkých troch prípadoch bol pri lúpeži maskovaný," uviedol pražský policajný hovorca Tomáš Hulan.

Policajti pri pátraní po mužovi zistili, že má pomerne bohatú trestnú minulosť: 14 záznamov o stíhaní za majetkovú a násilnú trestnú činnosť a tiež za nedovolené ozbrojovanie. Celkovo strávil za mrežami 25 rokov.

Pražským kriminalistom sa v spolupráci s kolegami zo stredných Čiech podarilo vypátrať podozrivého muža. "Dnes krátko po pol jednej sa ho pokúsili zadržať na Kubišovej ulici v pražskej časti Kobylisy. V ten okamih však muž použil svoju nelegálne držanú zbraň, ktorú namieril proti sebe a spôsobil si zranenia, ktorým na mieste podľahol," opísal Hulan s tým, že nikto ďalší, ani policajti, neutrpel zranenie. "V okolí nebola žiadna nezúčastnená osoba, nikto nebol ohrozený," dodal hovorca. Pri pokuse o zadržanie podozrivého muža sa policajtom podarilo zaistiť väčšinu peňazí ulúpených pri pondelkovom prepadnutí pražskej herne, dodal web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona