Policajti vypátrali nezvestnú ženu, zachránili ju tesne pred smrťou

NETKY.SK • 16 December 2016, 15:41 • 2 min
Policajti vypátrali nezvestnú ženu, zachránili ju tesne pred smrťou

GALANTA - Na obvodné oddelenie Policajného zboru (OO PZ) v Galante nahlásil v sobotu (10.12.) večer muž nezvestnosť svojej ženy, pričom existovala u neho obava, že by sa mohla pokúsiť o samovraždu.

slovakia

left justify in out

Službukonajúci policajti dostali informáciu, že nezvestná žena by sa mala pohybovať na osobnom aute Škoda Octavia. Medzitým, ako policajti začali pátranie v teréne, stála služba OO PZ vykonala lokalizáciu mobilného telefónu. Jeho výskyt bol zachytený medzi obcami Veľká Mača, Gáň a Sereď. TASR informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trnave Martina Kredatusová.

 

Podľa nej vďaka tomu, že policajti dobre poznajú teritórium, vytypovali možné miesta, na ktorých by sa nezvestná žena mohla zdržiavať. „Po hodine pátrania sa im podarilo nájsť hľadanú Škodu Octavia v obci Gáň, na poľnej ceste pri cintoríne. V odomknutom aute s vypnutým motorom našli v bezvedomí ženu sediacu na sedadle vodiča. Policajti jej ihneď poskytli prvú pomoc a privolali záchranku,“ priblížila priebeh udalostí hovorkyňa s tým, že ženu sa im podarilo z bezvedomia prebrať.

 

Dodala, že príslušníci PZ sa ju do príchodu zdravotníkov snažili udržiavať pri vedomí. Vďaka rýchlemu zásahu sa ju podarilo zachrániť, no v opačnom prípade by jej pre mínusové teploty a konzumáciu liekov hrozilo úmrtie. Ženu vo veku 43 rokov z okresu Galanta previezli do nemocnice a neskôr boli policajti informovaní, že je mimo ohrozenia života.

 

Kredatusová zdôraznila, že v takýchto situáciách je veľmi dôležité, aby občania prišli nezvestnosť nahlásiť čo najskôr a nespoliehali sa na pátranie po vlastnej línii. Tma a chladné počasie môžu úspech pátrania do značnej miery sťažiť. Polícii často pri pátraní pomáhajú aj zdanlivo bezpredmetné informácie, preto je vhodné povedať o osobe čo najviac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies