Policajti vydierali vodičov: Do auta im dávali drogy!

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 16:21 • 2 min
Policajti vydierali vodičov: Do auta im dávali drogy!

BRATISLAVA - Inšpekcia ministerstva vnútra rieši prípad policajtov, ktorí údajne vydierali vodičov pri dopravných kontrolách. Spolu obvinili desať ľudí, z toho sú traja policajti a jeden bývalý policajt. Ako prvá o tom informovala televízia JOJ. Civili najprv vytypované osoby vylákali a do auta im dali balíky s falošnými drogami.

slovakia

left justify in out

"Na vopred dohodnutom mieste príslušníci polície potom zastavili vozidlo a vykonali jeho kontrolu, pričom po nájdení údajnej drogy požadovali za vykúpenie sa pred možným trestným stíhaním vyplatenie finančnej hotovosti vo výške tritisíc eur," uviedla hovorkyňa rezortu vnútra Lucia Garajová.

Členovia organizovanej skupiny si peniaze medzi sebou vraj delili. Takto získali najmenej 7 100 eur, ďalších najmenej deväťtisíc požadovali, no dosiaľ ich obete nevyplatili. "Voči uvedeným osobám bolo vznesené obvinenie za prečin zneužívanie právomoci verejného činiteľa, zločin podvodu a zločin vydierania, ktorých sa dopustili ako členovia organizovanej skupiny," doplnila informácie Garajová. 

Podľa informácií televízie JOJ policajtov zadržali na oddelení v Močenku v okrese Šaľa. Domové prehliadky vykonali aj u šiestich civilov, informovala televízia. V sobotu 25. mája o ich väzbe rozhodoval sudca. "V trestnej veci vedenej proti obvinenému Patrikovi K. a spol., rozhodol sudca Okresného súdu v Trnave dňa 25. mája o vzatí do väzby deviatich osôb. Jedna osoba je stíhaná na slobode," potvrdila televízii hovorkyňa Okresného súdu v Trnave Viktória Kurucová. Obvineným hrozí štvor- až desaťročné väzenie, dodala televízia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies