Policajti vo výslužbe požadujúci vyššie dôchodky chceli vniknúť do parlamentu

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 06:46 • 2 min
Policajti vo výslužbe požadujúci vyššie dôchodky chceli vniknúť do parlamentu

KYJEV/UKRAJINA - Skupina policajtov vo výslužbe sa v stredu v Kyjeve pokúsila zaútočiť na ukrajinský parlament. Protestom sa dožadovali vyšších dôchodkov.

slovakia

left justify in out

Bývalí policajti prerazili kovové oplotenie pred parlamentom a snažili sa dostať k vchodu do budovy. Od ďalšieho postupu ich odradili bezpečnostné zložky použitím slzného plynu.

 

img

Demonštranti taktiež zablokovali niekoľko ulíc v ukrajinskej metropole, čím ochromili tamojšiu dopravu. Protest približne tisícky polucajtov vo výslužbe sa uskutočnil deň po tom, čo dlhoročný ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov bez udania dôvodu rezignoval.

 

Súvisiaci článok: Ukrajinský minister vnútra oznámil svoju rezignáciu

Spomenutý Avakov je všeobecne považovaný za jedného z najvplyvnejších členov vlády na Ukrajine. Pôsobil ako minister vnútra v štyroch rôznych vládach a pod dvoma prezidentmi. Tento post si udržal aj napriek častým rekonštrukciám vládneho kabinetu a mnohým obvineniam z korupcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies